Peter Krako

Peter Krako

Eigenaar, gitarist/zanger

Ik ben Peter Krako, gitarist, zanger en eigenaar van Memories Uitvaartmuziek. Met een geweldige groep verschillende muzikanten onder mijn hoede verzorg ik in wisselende samenstelling live muziek tijdens uitvaarten.

Vanaf mijn jeugd ben ik bezig met muziek, net als mijn oma, ooms en broers. Toen ik acht werd kreeg ik mijn eerste gitaar. Deze heb ik niet meer losgelaten; ik ben blijven zingen en muziek maken. Professioneel ben ik gestart nadat ik afstudeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Al ruim 10 jaar speel ik voor artiesten als Willeke Alberti, Elske deWall, Glennis Grace, Gerard Joling, Nick & Simon en Xander de Buisonjé. Ik geef muziekles en treed vaak als solo muzikant op. Memories Uitvaart is ontstaan uit de grote vraag naar live muziek tijdens een afscheid.

Aisha Krako-Bransen

Aisha Krako-Bransen

Eigenaar, contactpersoon

Als Vrijetijdsmanager weet ik welke rol beleving en gevoel kunnen spelen. Voor mij zijn het leven én de dood op een bewuste manier beleven belangrijke thema’s in mijn leven. Mijn interesse in de medemens én mijn liefde voor muziek vallen samen bij Memories Uitvaartmuziek.

Als contactpersoon voor onder andere families, uitvaartbegeleiders, zorgprofessionals en onze uitvaartmuzikanten, zorg ik ervoor dat de gewenste live muziek wordt uitgevoerd. Het is bijzonder mooi families geraakt worden door de klanken van live uitvaartmuziek.

Kun je je een uitvaart in stilte voorstellen? Muziek vertelt het verhaal dat soms zo lastig onder woorden te brengen is. Hoe mooi is het als een herinnering aan een verlies een beetje mooier gemaakt kan worden door live muziek?

‘Corona-uitvaart’ in de buitenlucht: zo houden nabestaanden afstand

Hoe gaat het er in deze tijd aan toe tijdens een uitvaart? In Delft werd een uitvaart in scène gezet om uit te zoeken hoe de nabestaanden voldoende afstand kunnen houden.

Bron: nu.nl 14 juni 2020

Podcast live uitvaartmuziek (1:09 min.)

Podcast volledige versie (21:03 min.)

Herinneringen koesteren

Een uitvaart in stilte is moeilijk voor te stellen…

Wij willen je inspireren met onze live muziek, zodat jij of jouw nabestaanden een mooie en zachte herinnering hebben aan ‘n heel moeilijk moment in het leven. Muziek verbindt mensen op een unieke manier, het werkt troostend is onze ervaring. Waar muziek is, komen mensen samen, vieren zij vaak het leven. Muziek en zang halen herinneringen van bijzondere momenten naar boven en maken ook gelijk een nieuwe herinnering. Muziek kan op veel manieren aanwezig zijn tijdens een uitvaart of herinneringsbijeenkomst; in bescheiden vorm en ingetogen of meer prominent. Met live muziek vier je het leven, ook na de dood…

Uitvaartmuziek bij afscheid

✓ instrumentale pianomuziek bij binnenkomst van nabestaanden of de overledene 

✓ zang en gitaar- of pianomuziek tussen de sprekers door 

✓ muzikale begeleiding door een kind 

✓ liederen gezongen door een koor 

✓ vioolmuziek bij het graf

✓ live achtergrondmuziek bij het samenzijn ná de uitvaart 

✓ akoestische gitaarmuziek op een natuurbegraafplaats of op het water 

Muziek vertelt een verhaal

Muziek vertelt een verhaal en neemt ons mee naar gevoelens van herinneringen. Live muziek op een zo’n kwetsbaar moment kan op een ingetogen manier maar zeker ook op een uitvaart waarbij het leven uitbundig gevierd mag worden. Enkele voorbeelden van onze live muziek vind je hieronder .(LINKS)

Wil je meer weten over hoe live muziek een extra bijdrage kan leveren aan een afscheid? We geven je graag vrijblijvend en kosteloos meer informatie.

Meer Informatie

Het is hartverwarmend om te voelen wat muziek en zeker live muziek teweeg brengt bij mensen in een verdrietige periode in hun leven. Ik ben enorm dankbaar dit te mogen doen en een mooie herinnering mee te mogen geven. Muziek helpt enorm bij de rouwverwerking.

Peter Krako

Peter Krako

Memories Uitvaartmuziek

0566 - 750 889 / 06 -118 73 772

info@memoriesuitvaartmuziek.nl