fbpx

Wij worden benaderd door een uitvaartondernemer naar aanleiding van een voorbereidend gesprek met een echtpaar. Ondanks dat er geen sprake was van een levensbedreigende ziekte, wilden zij zich toch laten informeren over het afscheid. “Maar eigenlijk was het andersom, vertelde de uitvaartondernemer. Dit echtpaar gaf mij hun wensen aan en wist tot in details te vertellen hoe zij dachten over hun eigen uitvaart.”

Zij bespraken de locatie, het vervoer en zelfs de bloemen die in het favoriete kledingstuk van de man gemaakt moest worden. En ooit, als het zover zou zijn, moest er een black gospelkoor komen. Kijk, hier houden wij van want persoonlijker wordt het niet. Er is altijd verdriet tijdens het moment van afscheid, dat realiseren wij ons terdege. En toch zien wij hoe waardevol het is om tijdens het leven met elkaar in gesprek te gaan over een onderwerp waar niemand op zit te wachten.

Waarom de muziekkeuze bij dit echtpaar was gevallen op black gospel, was voor hun een gevoel van binnenuit. Alhoewel de black gospel stamt uit een tijd waarin het christendom werd vermengd met andere tradities, hoeft je niet gelovig te zijn om te ervaren hoe de klanken van emotie bij je binnenkomen. Wanneer wij met deze positief ingestelde mensen in gesprek zijn, vertellen zij ons dat het naar hun idee ophoudt bij de dood. “En toch is er iets wat maakt dat wij het belangrijk vinden hoe ons afscheid eruit komt te zien.” Dit doet mij denken aan een uitspraak van de Nederlandse filosoof uit de Gouden Eeuw, Baruch Spinoza: “De vrije mens denkt over niets minder dan over de dood. Zijn wijsheid is niet een denken over de dood, maar over het leven.” Want zo blijkt, genieten is toch wel het levensmotto van dit echtpaar.

Nu zij hun muzikale wensen met ons hebben besproken, zijn ze voornemens om dit thema te laten rusten. En ooit, ergens in de toekomst, zal er een swingende laatste eer worden bewezen aan deze hartelijke mensen.

Gekleed in een gospeltoga brengen wij de swingende liederen vol passie en overgave. “En dit is precies zoals ik het in gedachten heb wanneer ik er niet meer zal zijn.” Ons blackgospelkoor wordt muzikaal ondersteund door een piano, bas en cajón (Peruaanse handtrommel).

Aisha, een muzikale groet

0566 - 750 889 / 06 -118 73 772

info@memoriesuitvaartmuziek.nl

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo, 👋
Hoe kan ik je van dienst zijn?