Ibiza party in stjl: DJ muziek en een saxofonist bij uitvaart
24 september 2021 
3 min. leestijd

Ibiza party in stjl: DJ muziek en een saxofonist bij uitvaart

Rolce Royces, witte duiven, champagne & oesters. Bij deze flamboyante koningin hoorde een afscheid in stijl. Is ingetogen hetzelfde als respectvol? En staat uitbundigheid gelijk aan niet waardig?  

Dat respectvol afscheid nemen gepaard kan gaan met een excentrieke begrafenis, bleek wel uit een van de Amsterdamse uitvaarten waar wij de live muziek voor mochten zorgen. Want hoewel de invulling van de afscheidsdienst groot, groter, groots leek, bleef het respect hoog in het vaandel.  

Hoe herdenk je een levendige vrouw die hield van kleur en gezelligheid? In ieder geval op een niet sobere manier.  Deze dame had klasse en hield van het mooie leven. Haar uitvaart zou geheel in deze sfeer plaatsvinden. Terwijl de Rolce Royces de begraafplaats op komen rijden, vormen de aanwezigen een erehaag en klinkt “The Last Post” uit de trompetten. Nadat de dienst binnen is afgelopen, is het tijd voor het loslaten van witte duiven en het proosten met Champagne. Direct hierna en geheel volgens de wens van de overleden mevrouw, speelt onze saxofonist “I Will Always Love You”. Een siddering gaat door de aanwezigen, want dit was zij ten voeten uit.  

Wanneer het gezelschap de nazit heeft, was de uitdrukkelijke wens: Een Ibiza stijl clubhouse party! Met de mooie herinneringen van mevrouw in gedachten, zoeken de nabestaanden troost bij elkaar en proosten op haar leven. DJ muziek met een saxofonist past hier helemaal bij.  

Families met bijzondere uitvaartwensen, lijken aangetrokken te worden door uitvaartondernemer Iede Hoorn uit Amsterdam. Met zijn empathisch vermogen, zijn passie voor het ontzorgen en zijn drive voor het regelen van een onvergetelijk afscheid, maken Iede tot een persoon waar families op kunnen bouwen. Voeg hier zijn creativiteit aan toe en een echt persoonlijk afscheid is nooit meer hetzelfde.  

Over de schrijver
Familiebanden, verbinding, beleving en muziek zijn voor mij belangrijke thema's waar ik anderen mee kan ondersteunen in hun rouwproces. In mijn rol om live uitvaartmuziek te verzorgen, komen verschillende aspecten van mijn passies samen. Het is erg dankbaar om een familie met live muziek te mogen ondersteunen.
Reactie plaatsen