Schotse doedelzakspelers in kilt in Rotterdamse haven
24 september 2021 
2 min. leestijd

Schotse doedelzakspelers in kilt in Rotterdamse haven

“Schotse doedelzakspelers én een drummer bij mijn geliefde jacht in de haven. Zo wil ik het graag.”

Met deze uitgesproken muziekwens van Roderick in gedachten organiseerde de familie de uitvaartmuziek voor hun vader, man en opa. Toegegeven, Schotse doedelzakspelers? Het is geen alledaags verzoek, maar Roderick was ook geen alledaags mens. Hij was een bijzonder mens dat van zijn (klein)kinderen, het water en Schotse muziek hield.

Eén van zijn favoriete plekken was de Rotterdamse haven. Het afscheid van Roderick vond daarom ook hier plaats. Dit heeft hij zo gewild. Zo was het goed.  Het restaurant met uitkijk over het havenwater, was de perfecte locatie om de afscheidsdienst te houden. Het afscheid van Roderick was ook een gebeurtenis waarbij zijn familie, inclusief al zijn kinderen en kleinkinderen een grote rol hadden. Ze hadden samen de locatie en de datum van de dienst geregeld, nu de uitvaartmuziek en de muzikanten nog.

Uitvaartondernemer Karen Admiraal belde ons om aan te geven wat de specifieke, unieke wens van Roderick was. “Kun jij wel regelen toch?” Bij het stellen van deze vraag moesten we beiden wat glimlachen. Het was eigenlijk een retorische vraag. Karen weet inmiddels dat ze bij uiteenlopende wensen voor live uitvaartmuziek altijd bij ons terecht kan.

De muziekstukken die onze Schotse miniband tijdens Roderick’s afscheid spelen zijn: Scotland the Brave & Amazing Grace. Uiteraard mét kilt. Onze rol als Memories Uitvaartmuziek verschilt per uitvaart. Bij het ene afscheid hebben wij rechtstreeks contact met de familie. Voor een andere uitvaart bespreken Karen en ik samen de muzikale invulling. We volgen in alle gevallen de wens van de overledene of die van de familie.

Over de schrijver
Familiebanden, verbinding, beleving en muziek zijn voor mij belangrijke thema's waar ik anderen mee kan ondersteunen in hun rouwproces. In mijn rol om live uitvaartmuziek te verzorgen, komen verschillende aspecten van mijn passies samen. Het is erg dankbaar om een familie met live muziek te mogen ondersteunen.
Reactie plaatsen