Een uitvaart aan zee

Een uitvaart aan zee: persoonlijk, uniek en respectvol

Bij een uitvaart denk je vaak aan een herdenkingsdienst in een kerk of de zaal van een rouwcentrum. Maar is er zoveel meer mogelijk. Gelukkig raken steeds meer mensen hiervan op de hoogte. Nabestaanden ervaren het vaak als heel waardevol om afscheid te nemen op een locatie die ontzettend geliefd was bij de overledene. En in veel gevallen is dat mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een afscheid aan zee. In deze blog vertellen we je daar alles over.


Een waardig afscheid helpt nabestaanden in het rouwproces. Hoe mooi is het dan om de uitvaart plaats te laten vinden op een locatie die bijzonder is voor de overledene. Er is veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Hield hij of zij van lange wandelingen aan zee, of juist van een lekker drankje in het zonnetje? Dan is een strandpaviljoen een prachtige locatie om afscheid te nemen. 

Een bijzondere locatie voor een bijzonder afscheid

Hiervoor zijn er allerlei mogelijkheden. De overledene krijgt een mooi plekje in het paviljoen- binnen of buiten- op het strand zelf. Misschien zelfs wel aan de vloedlijn, waar de bruisende golven zachtjes de kist of baar raken. Omgeven door dierbaren die met de voeten in het zand, kijkend over de zee, herinneringen ophalen.

Aan de vloed met bruisende golven

Wil je de locatie extra bijzonder maken? Laat nabestaanden dan persoonlijke voorwerpen meenemen. Las de overledene graag boeken op het strand? Neem dan een paar favoriete mee. Of wat dacht je van een zonnebril, parasol of strandstoel? Zo maak je het afscheid nog intiemer. 

Je kunt ervoor kiezen om een deel van de ceremonie- bijvoorbeeld de condoleance- daar plaats te laten vinden, maar ook het afscheid zelf kan hier worden verzorgd. Dat kan zowel voor een intiem gezelschap als voor een hele grote groep mensen. Wil je daar een hapje of een drankje bij serveren, of juist niet? De keuze is helemaal aan jou. Zo kun je helemaal zelf de meest passende uitvaart bepalen.


Live muziek aan zee

Door live muziek toe te voegen aan de uitvaart aan zee maak je het afscheid nog intenser. Met muziek kun je namelijk nog meer emoties overbrengen en troost bieden. Zo voeg je een heel bijzondere dimensie aan het afscheid toe. Live muziek passend bij het geleefde leven maakt een afscheid ontzettend uniek. De mensen die live muziek tijdens een afscheidsdienst hebben ervaren, vonden het allemaal-zonder uitzondering- prachtig. 


Alle muziekstijlen zijn bij een afscheid aan zee mogelijk. Je kunt zowel kiezen uit allerlei instrumenten als zangers en zangeressen. Tijdens de uitvaart zijn bepaalde nummers heel populair, zoals bijvoorbeeld "Tears In Heaven" van Eric Clapton. Bijna iedereen kent dit nummer en heeft er zijn of haar eigen gevoel bij. Als er een opname tijdens een uitvaart wordt gedraaid, dan zie je de mensen met hun gedachten afdwalen. Maar als je van datzelfde lied een eigen unieke versie speelt, dan gebeurt dat niet. Zo beleef je echt iets samen. Terwijl je uitkijkt over de duinen of de zee.


Memories Uitvaartmuziek

Om een idee te geven van een uitvaart aan zee, hebben we onderstaande video gemaakt. Hieraan hebben de volgende ondernemers aan meegewerkt:


"Met onze voeten in het zand en luisterend naar jouw favoriete muziek nemen we afscheid van jou."

Over de schrijver
Familiebanden, verbinding, beleving en muziek zijn voor mij belangrijke thema's waar ik anderen mee kan ondersteunen in hun rouwproces. In mijn rol om live uitvaartmuziek te verzorgen, komen verschillende aspecten van mijn passies samen. Het is erg dankbaar om een familie met live muziek te mogen ondersteunen.
Reactie plaatsen