fbpx

Fenomenaal met Fado 

Blog maart 2021

“Een familie krijgt alle ruimte om te veranderen van gedachten.”

Dit is een gedachte waar wij waarde aan hechten, want we hebben te maken met personen die voorgoed afscheid gaan nemen. En je kunt een uitvaart maar een keer goed doen. Het uitkiezen van de muziek voor de afscheidsceremonie, is iets wat je maar een paar keer in je leven doet. En dus mag er uitgebreid de tijd voor worden genomen.  

Altijd ja
Onze verscheidenheid aan musici maakt dat we altijd de muzikale wens van de familie in kunnen vullen. Soms wijkt de eerste keuze af van het uiteindelijke optreden. Dat kan en dat mag bij ons. 

Accordeonmuziek 
De weduwe belt ons met de vraag of wij ook accordeonmuziek kunnen spelen. “Het lijkt mij zo mooi bij het graf. Dan komen wij aanlopen met de familie en lopen jullie muziek tegemoet.” Dit is inderdaad prachtig en kan door ons met alle muzikale combinaties worden gedaan. Tijdens het gesprek dat ik met mevrouw heb, vraag ik waarom de keuze op accordeonmuziek is gevallen. Het is een instrument dat zij, zonder specifieke reden, erg mooi vindt. Met accordeonmuziek zijn er naast Jordanese muziek, eigenlijk twee stromingen: zeemansliederen en Tango. Zeer verschillende invalshoeken. Ik spreek af met de weduwe dat ik haar voorbeelden van enkele stukken toestuur.  

Helemaal anders
Bij het volgende gesprek dat wij hebben geeft mevrouw direct aan dat ze de accordeon muziekstukken helemaal niets vond. En bijna verontschuldigend bekent zij dat ze eigenlijk liever fado muziek heeft bij het graf. “En dan instrumentaal, zonder zang, ”. Deze verandering van muziekkeuze is helemaal goed want het gaat om wat past bij de overleden persoon. En de nabestaanden en hun gevoel 

Advies 
Instrumentale fado muziek kenmerkt zich door twee en soms zelfs drie gitaren. Ons advies was om met twee gitaristen live de fado muziek te spelen. Met twee akoestische gitaren, waarvan één een 12-snarige gitaar, hebben we de favoriete muziekstukken van de weduwe gespeeld. Fado is erg melancholisch en komt binnen in elke vezel. Op deze manier bracht deze verdrietige dag een lichtpuntje bij het graf.  

0566 - 750 889 / 06 -118 73 772

info@memoriesuitvaartmuziek.nl

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo, 👋
Hoe kan ik je van dienst zijn?