fbpx

De juiste snaar:
Enkele maanden geleden worden wij benaderd door een vriendelijk klinkende dame uit Utrecht. Tijdens het organiseren van haar eigen uitvaart, kwam zij onze muziekvideo’s tegen. De mevrouw aan de andere kant van de telefoon klonk enigszins hoopvol want er was haar verteld: “Het kon nog best een paar jaar duren voordat het zover was.” Zij had geen kinderen en om de familie niet te belasten, was zij tot in detail haar afscheid aan het voorbereiden. 

Sneller dan verwacht, hebben wij samen met een akoestische gitaar, persoonlijk kennisgemaakt met mevrouw. Samen met haar zus vertelt zij haar levensverhaal. Over de intense band zij met elkaar hebben. En over de troost die zij bij elkaar vonden tijdens verdrietige momenten. Tijdens een echtscheidingsperiode was muziek een houvast. LP’s van Simon & Garfunkel, Kansas en Eric Clapton werden grijsgedraaid. De dames weten het zeker: muziekstukken uit de jaren ’70 moesten onderdeel worden van de uitvaart. 

Al luisterend naar het verhaal merken wij op dat het een mooi moment is om de gitaar bij de hand te nemen. Voor mevrouw en haar zus spelen en zingen wij de nummers die zoveel voor hun betekenen. Het komt direct binnen bij de dames en de herinneringen en de emoties mogen er zijn. Het is confronterend om de muziek te horen die live op je eigen uitvaart gespeeld zal gaan worden; de juiste snaar is letterlijk geraakt. We praten na over dit bijzondere moment. Niet te lang want de vermoeidheid speelt op en wij maken aanstalte om te gaan. 

Sneller dan verwacht spelen wij enkele maanden later met een band van vier personen de muziekstukken die wij eerder in de woonkamer akoestisch speelden. Met de woorden van de zus: “Dank jullie, dit is precies zoals ze het wilde” geven wij een laatste groet aan deze familie. 
Aisha, Memories Uitvaartmuziek.

Een warme muzikale groet,
Aisha & Peter

0566 - 750 889 / 06 -118 73 772

info@memoriesuitvaartmuziek.nl

Begin met chatten!
Hulp nodig?
Hallo, 👋
Hoe kan ik je van dienst zijn?