Peter gitaar keukentafel

Peter Krako

Ik ben Peter Krako, gitarist, zanger en eigenaar van Memories Uitvaartmuziek. Met een geweldige groep verschillende muzikanten onder mijn hoede verzorg ik in wisselende samenstelling live muziek tijdens uitvaarten.


Opgegroeid met muziek


Vanaf mijn jeugd ben ik bezig met muziek, net als mijn oma, ooms en broers. Toen ik acht werd kreeg ik mijn eerste gitaar. Deze heb ik niet meer losgelaten; ik ben blijven zingen en muziek maken. Professioneel ben ik gestart na het afstuderen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.


Al ruim 10 jaar speel ik voor artiesten als Willeke Alberti, Elske DeWall, Gerard Joling, Nick & Simon en Xander de Buisonjé. Ik geef muziekles en treed vaak als solo muzikant op. Memories Uitvaartmuziek is ontstaan uit de grote vraag naar live muziek tijdens een afscheid.

Quote Peter

"Het is hartverwarmend om te voelen wat muziek en zeker live muziek teweeg brengt bij mensen in een verdrietige periode in hun leven. Ik ben enorm dankbaar dit te mogen doen en een mooie herinnering mee te mogen geven. Muziek helpt enorm bij de rouwverwerking."