FAQ

Kunnen jullie ook op korte termijn muziek maken op een uitvaart?

Als ervaren en professionele uitvaartmusici kunnen wij ook op korte termijn live muziek verzorgen.

Spelen jullie in heel Nederland?

Ons kantoor is gevestigd in Friesland en onze uitvaartmusici zijn woonachtig door heel Nederland. Wij verzorgen in elke Nederlandse provincie en op elke binnen-en buitenlocatie live uitvaartmuziek.

Is klassieke muziek mogelijk bij jullie?

Elk muziekgenre, van pop tot rock en van jazz tot Nederlandstalig spelen wij live. Een foute muziekkeuze bestaat niet want het gaat om de herinneringen die er kleven aan een nummer. Klassieke muziek kan tijdens de afscheidsceremonie ook worden afgewisseld met lichte muziek.

Wie kan er contact opnemen met jullie?

Wij zijn er voor families én uitvaartbegeleiders. Ook personen die zelf hun eigen uitvaart aan het voorbereiden kunnen contact met ons opnemen. 7 dagen per week zijn wij bereikbaar via telefoon, e-mail of Whatsapp. Heb je liever face-to-face contact met ons? Lees meer over het Muzikaal Voorgesprek ©.

Wanneer zijn jullie bereikbaar?

Elke dag vanaf 08:00 – 23:00 uur zijn wij telefonisch, via de mail en Whatsapp bereikbaar. Ook voor het maken van een afspraak voor een Muzikaal Voorgesprek. Indien niet beantwoord dan nemen wij binnen een half uur contact op.

Hoe werkt het met de uitvaartverzekering?

Indien de polis van een kapitaalverzekering vrijkomt dan zijn families vrij om deze te besteden.

Welke muziekinstrumenten kunnen jullie bespelen?

Wij zijn een collectief van uitvaartmusici die live spelen op een begrafenis of crematie. We doen dit in alle soorten muziekstijlen, bandcombinaties en met alle denkbare muziekinstrumenten.

Is het mogelijk om naast Nederlandstalige- en Engelstalige muziek ook muziek in andere talen live te boeken?

Het is belangrijk dat de uitvaart een afspiegeling wordt van de persoon die is overleden. Wij brengen daarom ook live muziek in andere talen zoals Frysk, Portugees en Frans. Evenals muziek gezongen in dialecten en streektalen.

Ik wil graag muziek op een boot, kan dit ook?

Afscheid nemen op het water is een voorbeeld van hoe een afscheid echt persoonlijk kan. Live muziek kan hierbij een warme aanvulling zijn. Ook bij de asverstrooiing brengen wij muziek.

Is de muziek die jullie maken instrumentaal of gezongen?

Deze keuze hangt af van wat de familie graag wilt of van wat de wens van de overleden persoon was. Een afwisseling van instrumentale muziek tijdens de inloop en gezongen muziek tussen de sprekers door wordt vaak gekozen door families.

Wij hebben gekozen voor een natuurbegraafplaats. Spelen jullie daar ook?

De natuur leent zich uitstekend voor de klanken van live muziek. Het feit dat er geen stroom aanwezig is, lossen wij met onze expertise op.

Ik organiseer een herinneringsbijeenkomst, kunnen jullie muziek maken?

Wij hebben in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij het live muziek maken tijdens een herinneringsbijeenkomst, gedenkdienst of herinneringsconcert. Stilstaan bij de mensen die niet meer bij ons zijn, blijft belangrijk. Live muziek is hierbij een waardevolle bijdrage.

Werken jullie met een garantie?

Onze garantie is dat we altijd ja kunnen zeggen op elke muzikale wens. Wij zijn een organisatie van professionele uitvaartmusici; Hiermee is kwaliteit gegarandeerd.