Live Uitvaartmuziek

Ontdek hoe je als uitvaartbegeleider met muziek het verschil maakt 

De waarde van live muziek

Inloopmuziek, een lied tussen sprekers, de intermezzo tijdens het bekijken van foto's; een uitvaart zonder muziek heb je wellicht nog niet vormgegeven. Net als bloemen, hechten we waarde aan muziek tijdens gebeurtenissen die belangrijk voor ons zijn. Live uitvaartmuziek komt nóg meer binnen in het gevoel; het verbindt, troost en haalt dierbare herinneringen op.

Een nabestaande aan het woord

Momenten van muziek

Live uitgevoerde muziek is op meerdere momenten passend tijdens een begrafenis of crematie. Enkele opties:
  • Inloopmuziek
  • Afwisseling met sprekers
  • Tijdens het tonen van beeldmateriaal
  • Bij het graf
  • Op het water
  • Bij een thuisopbaring
  • In de natuur

Wanneer contact met ons?

Zowel  uitvaartprofessionals als families kunnen op elke dag van de week contact met ons opnemen voor live uitvaartmuziek. Ook op korte termijn zijn wij altijd beschikbaar op alle binnen- en buitenlocaties in Nederland.

  • Voor het overlijden: het voorgesprek. Bel ons voor de mogelijkheden. Liever persoonlijk contact met ons? Lees meer over het Muzikaal Voorgesprek ©
  • Na het overlijden: het regelgesprek: In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart nemen jij of de nabestaanden contact met ons op. Het Muzikaal Voorgesprek is ook mogelijk.
  • Na het overlijden: Als live muziek gewenst is tijdens een bijeenkomst waarbij geen overledene aanwezig is. Bijvoorbeeld omdat het lichaam aan de wetenschap is afgestaan.

Wat anderen over ons zeggen..

Wow, wat is het altijd fijn samen te mogen werken met Memories Uitvaartmuziek! Heel professioneel, flexibel en kennis van zaken. Elke uitvaart is weer anders. Ik ben 100% fan en hoop op een toekomst met vele fijne en mooie samenwerkingen.
Iede Hoorn Uitvaartzorg
Peter heeft prachtig gespeeld op de begrafenis van onze oom.. Geen usb met muziek, maar live nummers die aan hem deden denken.. Memories heeft heel goed naar onze wensen als familie geluisterd en alle nummers perfect uitgevoerd.
Nynke Landman
Jullie zijn muziek. Iedere keer weer sta ik versteld omdat het zo overtreffend is. Zowel voor het optreden als de grote dankbaarheid van nabestaanden. Hebben jullie wel door hoe bijzonder het is wat jullie doen?
Jessica Monsma Uitvaartbegeleiding

Onze werkwijze

1.

Bellen

Uitvaartbegeleider, familie of persoon die zelf komt te overlijden neemt contact op met ons

2.

Bespreken

De muzikale wensen worden besproken. Telefonisch of persoonlijk.

3.

Beleven

Live muziek tijdens de uitvaart, herinneringsbijeenkomst of Muzikaal Voorgesprek

Het Muzikaal Voorgesprek ©

Voor personen in hun laatste levensfase, geeft het rust als zij hun praktische zaken goed regelen. Met het Muzikaal Voorgesprek bespreken we met de persoon die komt te overlijden en zijn of haar naasten de muzikale wensen voor live muziek. Met gitaar komen we langs: thuis, in de hospice, verpleegtehuis of bijna-thuis-huis.
Het gebeurt ook dat families in aanloop naar het afscheid graag persoonlijk met ons de live muziek willen doornemen. Ook dan is het Muzikaal Voorgesprek geschikt.

Meer muziek in de uitvaartbranche

Herinneringsbijeenkomst

Lichtjesdag, Gedenkavond, Herinneringsconcert, Wereldlichtjesdag

Open dag

In het crematorium, afscheidshuis, rouwcentrum, aula, natuurbegraafplaats

Uitvaartbeurs

Inspiratiedag, verbindingsdag, opening locatie, binnen- en buitenlocaties

Wie zijn wij

Peter Krako (zanger, gitarist, bandleider) en Aisha Krako-Bransen (contactpersoon uitvaartbegeleiders, families, locaties) zijn als ondernemersechtpaar oprichters van Memories Uitvaartmuziek.

"Met ons collectief van uitvaartmusici verzorgen wij live muziek op crematies, begrafenissen, herinneringsbijeenkomsten en uitvaartbeurzen."