FAQ’s

Veelgestelde vragen

Ontdek hieronder antwoorden op veelgestelde vragen die jou kunnen helpen bij het plannen van een afscheidsceremonie. Heb je nog andere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om jou bij elke stap te ondersteunen.

Welke soorten muziek kunnen jullie spelen tijdens een uitvaart?

We bieden een breed scala aan muziekgenres, van klassiek en jazz tot pop en religieuze muziek. Alle soorten muziek en muzikale combinaties die gewenst zijn, kunnen wij verzorgen.

Kunnen jullie bepaalde verzoeknummers spelen?

Live muziek geeft het afscheid een persoonlijk en uniek karakter. In overleg met de nabestaanden zorgen wij ervoor dat de muziek zorgvuldig wordt gekozen en de betekenis en herinneringen van de overledene weerspiegelt.

Hoeveel kost het om live muziek te laten spelen tijdens een uitvaart?

De kosten variëren afhankelijk van de bezetting en specifieke wensen. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

Wat is jullie werkwijze om voor het boeken van live muziek voor een uitvaart?

In een telefonisch of persoonlijk gesprek bespreken we de muzikale wensen. Uitvaartbegeleiders, nabestaanden, of iemand die zijn eigen uitvaart organiseert, kunnen dit met ons doen. Vervolgens regelen wij alles, van de selectie van muzikanten tot de uitvoering op de dag zelf.

Hoe snel kunnen jullie schakelen?

Wij begrijpen dat uitvaarten vaak snel geregeld moeten worden. Daarom kunnen wij in de meeste gevallen binnen 24 tot 48 uur live muziek organiseren, afhankelijk van de specifieke wensen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we direct aan de slag kunnen. 

Werken jullie samen met uitvaartbegeleiders?

Ja, we werken nauw samen met uitvaartbegeleiders om ervoor te zorgen dat de muziek perfect aansluit bij de ceremonie en de wensen van de familie. Daarnaast staan we ook klaar voor andere uitvaartprofessionals, zoals ritueelbegeleiders, eigenaren van uitvaartcentra, afscheidshuizen en hospices.

Wat is het voordeel van live muziek bij een uitvaart?

Live muziek voegt een persoonlijke en emotionele dimensie toe aan een afscheid, het kan troost bieden en herinneringen levend houden. 

Waarom zou ik voor jullie kiezen in plaats van een andere optie?

Wij bieden professionele, op maat gemaakte muziekervaringen met een breed scala aan muzikale mogelijkheden, allemaal met een focus op kwaliteit en emotionele impact. Met veel ervaring in het verzorgen van muziek tijdens het afscheid nemen, spelen we op alle binnen- en buitenlocaties door heel Nederland en zijn we zeer flexibel.

Hoe helpt live muziek bij het rouwproces?

Muziek heeft de kracht om emoties te kanaliseren en troost te bieden. Het kan een belangrijk onderdeel zijn van het helingsproces, door herinneringen op te roepen en een gevoel van verbondenheid te creëren.

Wat gebeurt er tijdens een Muzikaal Voorgesprek?

Tijdens een Muzikaal Voorgesprek komen we thuis, in het verzorgingstehuis of in de hospice langs om samen de muzikale invulling van de afscheidsceremonie te bespreken. We luisteren naar de wensen van de nabestaanden of persoon die zijn of haar eigen afscheid aan het vormgeven is en adviseren over passende live muziek. 

Kunnen jullie ook muziek verzorgen voor herdenkingsbijeenkomsten?

Naast uitvaarten verzorgen wij ook muziek voor herdenkingsbijeenkomsten en andere ceremonies ter ere van een overledene. Dit geldt ook voor gevallen waarin iemand zijn of haar lichaam aan de wetenschap heeft afgestaan. Wij geloven in het belang van samenkomen om samen afscheid te nemen en dierbare herinneringen op te halen.

Wat als de uitvaartlocatie beperkte mogelijkheden heeft voor live muziek?

We nemen alle organisatorische lasten op ons, waardoor de familie zich volledig kan concentreren op het afscheid nemen en het delen van herinneringen. Ons team is flexibel en past zich aan verschillende locaties aan. Voorafgaand aan de ceremonie bespreken we met de locatie uitvoerig de technische vereisten om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. 

YouTube-kanaal Memories Uitvaartmuziek

Via ons YouTube-kanaal zijn muzikale impressies te bekijken. Ook vind je hier onze podcast ‘Dansen met de Dood’.