Je dierbaren goed achterlaten geeft rust

Kies op een unieke manier jouw uitvaartmuziek uit 

Bij de woorden “Islands in the stream.” begonnen mijn moeders ogen te glinsteren. We zagen er in eerste instantie tegenop want het leek mij en mij broer te emotioneel nadat we 8 maanden geleden ook al mijn vader hadden begraven. Toch bijzonder dat we het gedaan hebben. Onze dank ik groot! 
Linda van Nooren
We wisten al heel lang dat het afscheid van moe eraan zat te komen. Toch waren we overdonderd door de snelheid waarmee haar begrafenis steeds dichterbij zou komen. Ze was niet bij uitstek een muziekfan maar kon de muziek van Robert Long wel erg waarderen. Mijn jongste broertje wilde graag gitaarmuziek en dat dit live kon heeft ons als familie goed gedaan. Dank je wel Peter. 
Annemieke van Stralen-Noorman 
De kennismaking met Peter was direct al goed. Mijn vader hield erg van muziek dus hoorde een privé concert er gewoon bij. We hebben zelfs nog gelachen om mijn pa’s flauwe grappen. Best uitzonderlijk dat de laatse weken van mijn vader ook mooie momenten kende. We hadden het voor geen goud willen missen. 
Johannes de Vries 

Muzikaal Voorgesprek (c) 

Goed geregeld

Ervaar rust omdat je jouw afscheid goed regelt

Eigen omgeving

Bij jou thuis, in de hospice of verzorgingstehuis

Uniek moment

Maak samen met je dierbaren nieuwe herinneringen

De dood bespreken?

In onze cultuur praten we liever niet over een zwaar onderwerp als de dood. We ervaren dat het families wel degelijk helpt als ze samen de uitvaartkeuzes bespreken die gemaakt moeten worden. 


Wanneer je ongeneeslijk ziek bent dan word je gedwongen om afscheid te gaan nemen van hen die je dierbaar zijn. Nadenken over hoe jouw eigen begrafenis of crematie eruit gaat zien, is begrijpelijkerwijs een zware taak.


Hoe confronterend het ook is om na te denken over de uitvaart van jezelf, je ouders of zelfs je kind, het kan families ook dichter bij elkaar brengen. Naast onmacht en verdriet, komt er ook acceptatie en rust in de familie omdat het afscheid goed geregeld wordt. Al jaren helpen wij families om muziek te verbinden aan belangrijke gebeurtenissen in hun leven. Muziek verbindt, troost en haalt dierbare herinneringen op. Tijdens een Muzikaal Voorgesprek (c) gaat het uitkiezen van jouw eigen uitvaartmuziek net even anders dan anders. Bij jou thuis, in het verzorgingstehuis, in een bijna-thuis-huis of hospice en met je dierbaren om je heen, komen wij langs met gitaar. We maken als het ware een reis door jouw leven en praten over wat jij belangrijk vond en vindt. En welke muziek hier het beste bij past. Om jouw uitvaartmuziek echt tot de verbeelding te laten spreken, speelt onze zanger/gitarist de muziek die jou zo raakt. Het is goed om te weten dat je niet vast zit aan de uitgekozen muziek en deze later nog veranderd mag worden.  


Ervaar hoe bijzonder dit mini-concert is en maak een afspraak wanneer het jou uitkomt. 


Je eigen keuze als inspiratie 

Welke muziek is geschikt als uitvaartmuziek? Op deze vraag kunnen wij een kort antwoord geven: elke muziek die voor jou passend is.  

Het maken van fouten muziekkeuze is volgens ons onmogelijk, omdat ieder zijn of haar eigen herinnering heeft bij een liedje. Omdat je zelf je eigen uitvaart aan het voorbereiden bent, zul je nummers uitkiezen waar je mooie herinneringen aan hebt. Misschien uit je tienerjaren toen je naar de disco ging of de muziek die je stamkroeg draaide van je favoriete band.  

Je keuze kan ook zijn omdat een muziekstuk je doet denken aan iemand die dichtbij je stond. Bij ons vind je geen vast repertoire, muziekinstrument of muziekgenre, maar de muziek aansluiten op wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. 


Over Peter Krako

Als gitarist en zanger van Willeke Alberti weet ik uit eigen ervaring wat muziek kan doen met ouderen, mensen met een beperking, begeleiders en vrijwilligers in de zorg. Personen met Alzheimer, dementie of anderen die permanent van de zorg afhankelijk zijn, kunnen erg positief reageren op muziek.


Meerdere keren per week maak ik het mee hoe blij mensen worden van het horen van bekende klanken. Dit is prachtig om te zien en zo dankbaar. Samen met mijn vrouw verzorgen wij live uitvaartmuziek tijdens de begrafenis of crematie. We hebben hier een groot team aan uitvaartmusici voor beschikbaar. Onze ervaring is dat wanneer er wordt gekozen voor een Muzikaal Voorgesprek, men ook vaak live uitvaartmuziek wil. De aanwezigheid van echte musici, zowel tijdens het leven als bij het afscheid, heeft een positieve invloed op de rouw- en verliesperiode. 
"Het aantal ouderen blijft de komende jaren groeien. We hebben behoefte aan strategische processen die de cliënt centraal blijven stellen."
M.K. Cohen - van Dijk - Manager zorg & welzijn 
"Voor mensen in de terminale fase is het niet altijd mogelijk om thuis te sterven. Muziek wordt onze huiselijk sfeer met dankbaarheid ontvangen. 
Jennifer Lie A Tjong - Wijkverpleegkundige thuiszorg en hospice

Voor meerdere bewoners tegelijk

In het verzorgingstehuis, hospice of verpleeghuis

Ik wil direct een afspraak maken 

Waarom muziek uitkiezen met gitaar en zang erbij?

  

Uniek moment met elkaar

Maak samen met je dierbaren nieuwe herinneringen.

Regie in eigen handen

Wat vind jij belangrijk en welke muziek hoort hier het beste bij?

In je vertrouwde omgeving

Met gitaar en zang komen we bij jou langs.

Primeur

Krijg een indruk van de live muziek op jouw uitvaart.

Uniek mini-concert

Beleef een lach en een traan met jouw dierbaren.

Goed geregeld

Ervaar rust omdat je jouw afscheid goed regelt
€ 525,-
€ 92,-

Muzikaal Voorgesprek 

  • Gun je jezelf een mooi muzikaal samenzijn met je dierbaren? 
  • Wil je de zekerheid dat je alles goed hebt geregeld? 
  • Wil je met een lach en een traan mooie herinneringen delen? 
  • Ben je van mening dat live muziek verbindt, koestert en troost? 

Dan is dit de meest waardevolle manier om jouw eigen uitvaartmuziek uit te kiezen. Wij hebben meer dan 21 jaar ervaring met het maken van professionele muziek. 
arrow_drop_up arrow_drop_down